Verstand van gevoel

Is er wat zinnigs te zeggen over gevoel? Reken maar! 

 

Ontdek hoe gevoel je kan helpen in plaats van je tegenwerken. 

 

Gevoel is als een taal die je kunt leren. De reden dat de een beter met zijn of haar gevoel om kan gaan dan de ander is omdat de een zijn/haar gevoel beter begrijpt dan de ander. Als je snapt hoe gevoel bij jou werkt en dat gevoel altijd logisch is (!) kun je je gevoel gebruiken om meer te doen wat bij je past, beter uit te leggen wat je voelt en je daardoor meer verbonden met anderen te voelen en meer te genieten van wat je mee maakt.

 

De workshop en cursus maken onderdeel uit van het programma 'Emotionele Competentie: Goed Voelen en Loslaten', een methodiek die door Joke Bruggenkamp is ontwikkeld op basis van technieken uit de Aandachtgerichte therapie, Focussing, Mindfullness, Hypnotherapie, meditatie, NLP en Human Software Engineering.

De werkzame onderdelen nu samen in één methodiek!

 

CURSUS 'Verstand van gevoel'

In de cursus wordt uitgelegd hoe gevoel werkt, waarom je gevoel altijd logisch is en hoe gevoel je kan helpen om te worden wie je bent. Je kunt leren hoe je met je gevoel om kunt gaan: goed voelen is een vaardigheid en die kun je leren. Het is niet voor niets dat goed vóelen en góed voelen erg op elkaar lijken! In deze cursus worden een aantal modellen en technieken uitgelegd waardoor gevoel beter te begrijpen is. Niet zweverig: gevoel is erg logisch als je weet hoe het werkt.

 

Mensen vinden het soms lastig om iets in een groep te doen: gevoel is heel persoonlijk en dat wil je niet met iedereen delen. Maar het voordeel van deze methode is dat je niet uitgebreid hoeft te vertellen wat je hebt meegemaakt of wat je bezig houdt: de processen spelen vanbinnen en daarom leer je ook om je daarop te richten. Daarbij praten we ook veel over wat gevoel is: zodat je verstand van gevoel krijgt. Het voordeel van een groep is dat je kunt zien of ervaren hoe gevoel bij anderen werkt.

 

De kunst is uit te vinden hoe gevoel bij jou werkt en daar wordt in deze cursus veel informatie en oefeningen voor aangeboden.

 

De cursus wordt gegeven op een zaterdag van 9.30-16.30. 
Kijk voor de eerstvolgende cursusdata in de agenda.
Kosten: € 150,- inclusief koffie, thee & lunch.

 

 

VERVOLGCURSUS 'Goed voelen en goed voelen'

De smaak te pakken en wil je meer oefenen om het goed voelen onder de knie te krijgen? In deze vervolgcursus gaan we verder met het goed leren voelen. Je krijgt veel praktische tips en leert nog beter om te gaan met je gevoel. Je leert je eigen onrust te ontcijferen en goed te handelen. Deze methode werkt (veel) beter dan piekeren, afleiding zoeken of je onrust proberen te negeren. 

 

De cursus wordt gegeven op een zaterdag van 9.30-16.30. 
Kijk voor de eerstvolgende cursusdata in de agenda.
Kosten: € 150,- inclusief koffie, thee & lunch.


 

Wil je je aanmelden als cursist? Of wil je meer informatie?

 

Deze Workshop en Cursus wordt gegeven door:


(Drs.) Joke Bruggenkamp is Psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut en Relatietherapeut. Zij is jarenlang werkzaam geweest in de Verslavingszorg, Jeugdhulpverlening, bij Justitie en in een Traumverwerkingsacentrum en is sinds 2007 eigenaar van Psychologenpraktijk Flonker.

'Ik vind het jammer dat al niet op de middelbare school aandacht wordt besteed aan 'Goed leren Voelen'. Als je goed weet hoe je gevoel werkt en hoe je er mee om moet gaan (hoe je jezelf rustig kunt krijgen), is gevoel niet meer iets wat je moet vermijden maar iets waar je zelfs veel aan kunt hebben.