Familieopstellingen

Mensen hebben vaak in eerste instantie dezelfde reactie, nadat ze gehoord, gelezen of zelfs uitgenodigd worden voor de familie-opstellingen met groepen....

 

Geweldig, wonderbaarlijk, maar vast niet voor mij!

 

Doodeng in zo'n groep., of moet ik dan met mijn hele verhaal voor zo'n groep niet met de billen bloot? dat kan ik vast niet aan, dat is voor mij nog te vroeg etc...

 

Waarom zou je wel een familieopstelling doen?

 

In het algemeen kun je veel aan een familieopstelling hebben als je:

  • problemen hebt in de relationele sfeer, privé of op het werk.
  • vragen hebt waar je al lang een antwoord op zoekt.
  • de diepere betekenis van je aandoening/ ziekte wit weten.
  • graag bewuster wit leven, jezelf en je weg echt willen leren kennen.
  • op zoek bent naar de ZIN van je doen en laten.

 

Workshop

In deze workshop maak je kennis met het fenomeen familieopstelling. Door middel van kleine oefeningen leer je op een praktische manier te ervaren hoe het is in een opstelling te staan. Hoe doe je dat opstellen. Wat doet een representant. Hoe verhoud ik mij tot de ander. Wat kan ik ervaren op deze plek. Wat betekent dit voor mij...

 

De eerstvolgende workshop wordt momenteel gepland.

Kijk voor de eerstvolgende workshopdata in de agenda.

Kosten: € 10.- inclusief koffie en thee. 

 

Vervolg: Cyclus

De familie als vertrekpunt

Elk mens maakt deel uit van een familie, waarin ieder zijn eigen positie heeft. In je gezin en familie liggen de wortels van waaruit jij je hebt ontwikkeld. Deze wortels kun je (leren) ervaren en erkennen. Deel uitmaken van een familie houdt o.a. in dat je met je eigen ‘bagage’ de wereld ingaat, op weg naar je eigen bestemming. Ervaar je je eigen wortels niet of onvoldoende dan kun je je belemmerd voelen in de manier waarop je leeft.

 

Ordening

Ordening houdt in, je plaats weten in het familiesysteem en deze ook in te nemen. Inclusief de verantwoordelijkheden die met deze plaats in het systeem verbonden zijn.

 

Vaak nemen we echter een andere plaats in dan ons toekomt. We nemen verantwoordelijkheden op ons die de onze niet zijn en raken op deze manier met andere leden uit het systeem verstrikt. Deze processen verlopen grotendeels onbewust.

 

Door de familie waaruit je afkomstig bent op te stellen, kun je patronen verhelderen en ervaren hoe het (familie) systeem invloed heeft op je handelen. Door deze inzichten ben je beter in staat je eigen weg te kiezen.

 

 

In de cyclus gaan we daadwerkelijk met jouw thema aan het werk. In een serie van 5 dagdelen zal er per keer 2 thema's worden behandeld en opgesteld. De rest van de groep neemt dan deel als representant. Maximaal 10 personen.

De cursus wordt gegeven op een zaterdag van 9.30- 13.00

Kijk voor de eerstvolgende cursusdata in de agenda.  Kosten 200,= voor 5 dagdelen incl. koffie en thee

 

Wil je je aanmelden als cursist? Of wil je meer informatie?

 

Deze Workshop en Cursus wordt gegeven door:

Henny van der Vecht en Inge Wierenga.

 
Wij zijn Henny en Inge en hebben vanuit onze natuurgeneeskundige praktijk, al vele jaren ervaring met opstellingen. Zowel in wat we noemen 1 op 1 opstellingen als groepsopstellingen. Het is steeds weer bijzonder te zien welke dynamiek een opstelling heeft en de  grote kracht die er vanuit gaat in veranderingsprocessen. Vanuit onze praktijk blijkt heel vaak dat een opstelling blokkades weg kan nemen op een andere manier dan via het begrijpen, doorleven of opnieuw ondergaan. De last van het systeem valt van je schouders en dat brengt heel veel  levensenergie!